BLACK LIVES MATTER

LES VIDES DELS NEGRES IMPORTEN

Compartim el missatge d’Anne Reburn, que li podreu escoltar al final d’aquesta cançó, on fa un comentari personal sobre el tema racial (en sentit universal) i que en aquest moment te especialment sensibilitzada a gent d’arreu del món

Anne Reburn  (I’d Like to Teach the World to Sing)

Recordeu que a Youtube podeu llegir els subtítols. Cal polsar un petit rectangle a l’ esquerra de la roda de configuració, sota la ratlla blanca/vermella de reproducció

Anne Reburn, és una ‘cantant youtuber’ entre amateur i professional (segurament és adient el segon terme), que prepara enregistraments multicanal (multipantalla) amb cançons escollides per ella o be que els seus ‘suporters’ li proposen que canti (amb harmonització prèvia és clar, una vena tècnic-artística que a vegades no es te prou en compte).  Acaba d’enregistrar el que seria un CD amb peces o temes propis. Pel seu bon fer i simpatia te nombrosos seguidors. Viu a Califòrnia, va estudiar a Madrid pel que parla be el castellà. També coneix Barcelona on hi ha estat.

Fent una traducció lliure, en el vídeo ve a dir que li agradaria cantar en perfecte harmonia però… Vivim en una societat construïda sobre la desigualtat,  i aquesta perdura. ¿Com es poden estrènyer les mans i tenir pau mentre això sigui així?.

Aquest pensament és el que podria expressar el moviment: “LES VIDES DELS NEGRES IMPORTEN”.  No es suficient ser antiracista passiu, es hora de que qui ho pensi digui clarament que és antiracista!.   Des de la seva plataforma (a Youtube) ho vol compartir. Suggereix que tothom que sàpiga de persones conegudes, de vàlua i que siguin negres, que les doni a conèixer. Proposa que es comparteixin pel·lícules, documentals,… que tractin d’aquestes persones!.  Alhora que es facin aportacions als fons d’ajuda (antiracista)  o qualsevol altra cosa que els seguidors del seu canal puguin fer.

El racisme no es un problema exclusiu de EEUU; demana que siguem solidaris en la mesura del que puguem, bé mitjançant les nostres xarxes, bé signant peticions o fent donacions a les organitzacions més properes de la nostra comunitat.

I diu subtilment…que si a algú no li agrada el que ens esta comentant, ningú l’obliga a escoltar-la, així que pot desaparèixer en silenci, que no el trobarà a faltar..  

El Coro Amatza a Les Planes d'Hostòles.