CAP DE SETMANA CANTANT

El Cap de Setmana Cantant aplega cantaires procedents de diverses corals de Girona i de més enllà de la demarcació, entre ells, cantants de la Catalunya Nord.

Destaquem el seu interès musical: anem per conèixer repertori nou, de la mà d’un director o directora convidats. Procurem tractar cada any una temàtica diferent, amb peces que siguin amenes, innovadores i senzilles. Pot ser que s’apartin del repertori habitual de la nostra coral i certament en ocasions algun dels directors de cor presents o els seus cantaires escullen alguna de les obres que es canten i les incorporen al repertori de la seva coral.

És una experiència motivadora pels participants. La prova és que des de començaments d’any, hi ha cantaires que han participat en edicions anteriors que s’interessen per aquesta activitat. Així que l’èxit està assegurat.

Normalment com a valor afegit, el Cap de Setmana Cantant, promou la proximitat musical i social, i dona peu a l’intercanvi entre corals. Fins i tot, es posen d’acord directors i cantaires presents per preparar i presentar un programa de concert conjuntament a la seva o seves localitats, que inclou cantar en comú alguna de les peces apreses durant el Cap de Setmana.

L’activitat s’inicia normalment al matí del dissabte, amb sessions que segueixen a la tarda i continuen el matí del diumenge. L’activitat conclou normalment al migdia, amb el dinar.

Es té força cura de la vessant social, ja que les sales on es canta i la pernoctació són en un hotel  (temporada baixa i preu mòdic, per cert). El vespre del dissabte es té temps lliure per prendre alguna cosa i fer conversa al saló gran, i si es vol, escoltar música en directe, i si és el cas ballar.

Per completar l’aspecte cultural i social, per tots aquells cantaires que ho sol·licitin (dins la inscripció) se’ls convida a una activitat lúdica-cultural el diumenge a la tarda, per a descobrir aspectes propis del territori.

Citem com a exemples, que anteriorment s’han fet: un recorregut en barcassa turística pels canals d’Empuriabrava, una volta en catamarà panoràmic per la costa del Montgrí i les Medes o un passeig en vehicles tot terreny per la Fortalesa de Figueres. I seguirem…

El Coro Amatza a Les Planes d'Hostòles.