APLEC CORAL

L’Aplec Coral reuneix cantaires de les diverses corals de l’Agrupació Coral en una sola jornada de cap de setmana, de primavera o tardor.

La dinàmica d’aquesta activitat consisteix en cantar plegats algunes cançons (unes tres peces o quatre, en funció del repertori). La tria del repertori es decideix de comú acord entre el director o directors convidats i els companys de la Comissió Musical de l’Agrupació Coral.

Generalment, l’activitat comença amb un assaig un diumenge al matí, on es presenten noves cançons pels cantaires, incloent cançons senzilles que es poden fins i tot cantar de memòria, tant en aquesta com en altres trobades o concerts.

Continuem al migdia, amb un bon dinar i sobretaula. És un moment oportú per relaxar-se, conèixer-se i cantar cançons de beure i de gresca i totes les que ens vinguin al cap.

Per acabar, se solen cantar les cançons apreses al matí, i si ha vingut algun cor sencer se’l convida a cantar alguna cançó del seu repertori.

Expressament és una activitat musical que es presenta de forma lúdica, sense la responsabilitat d’interpretar un concert.

L’Aplec Coral està pensat per a celebrar-se en algun lloc a recer però emblemàtic, com ara  prop d’una ermita, castell o altre edifici notable i envoltats pel paisatge. Reunim així una mostra del nostre patrimoni: musical, arquitectònic i paisatgístic.

És un Aplec de germanor entre cantaires de diferents cors o bé cors sencers, amb la finalitat que els cantaires i els cors es relacionin i que tinguin l’oportunitat de proposar-se intercanvis o la realització d’activitats conjuntes. Així mateix, és una oportunitat per conèixer noves peces que podrien ser d’interès pels cors.

.

 

 

 

El Coro Amatza a Les Planes d'Hostòles.